Muziekles voor kinderen

Muziek maken is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ook is het goed voor hun zelfvertrouwen en creativiteit. Maar muziek leren maken is vooral leuk! Vraag maar aan Meester Jazz. Sinds hij op zijn achtste zijn eerste gitaarles kreeg, speelt muziek een belangrijke rol in zijn leven. Zijn plezier in muziek brengt hij graag over op kinderen. Of kinderen piano willen leren spelen, gitaar of basgitaar. Het kan allemaal bij Meester Jazz. Kom gerust eens langs bij de studio om te kijken hoe dat in zijn werk gaat. Vanaf de straat zie je al waar je les krijgt. Kinderen in alle leeftijden zijn welkom. Standaard krijgen ze in kleine groepjes les maar privéles is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden!

Structuur en humor

Als vader van vier en met een achtergrond als docent in het basisonderwijs weet Rajesh van Helfteren hoe hij kinderen kan aanspreken. Tijdens zijn lessen haalt hij beste in ze naar boven op muzikaal gebied. Hij gebruikt hiervoor een lesmethode die hij zelf ontwikkelde: aansprekend en aanstekend. Centraal in de lessen staan structuur, leren, ‘zelluf doen’, humor en hier en daar een beetje YouTube. Elke week nemen kinderen in groepjes van maximaal drie deel aan zijn lessen. Ze leren piano, gitaar of basgitaar spelen en hebben daar de grootste lol in. Vergis je niet, structuur en heel veel oefenen zijn net zo belangrijk als het plezier in piano of gitaar spelen bij Meester Jazz! Al met al zijn de lessen intensief en daarom duren ze altijd een half uur.

Veel mogelijkheden

Leerlingen krijgen bij Meester Jazz alle tijd om te wennen aan een instrument. Zelf meteen eentje aanschaffen is dan ook niet nodig. Het eerste half jaar speel je op een instrument van Rajesh. Daarna weet je of je verder wilt en kun je overwegen zelf een instrument aan te schaffen. Indien nodig kan Rajesh hierin natuurlijk adviseren. De muziekschool Amersfoort biedt meer: kunnen leerlingen thuis niet oefenen dan is de studio ook te huur. Informeer naar de mogelijkheden.

Kinderen leren een instrument spelen, noten lezen en akkoorden en liedjes. Zo vinden ze hun eigen weg en ontwikkelen ze hun eigen voorkeuren. Doordat ze met anderen spelen stimuleren de kinderen elkaar ook en soms ontstaat er spontaan een bandje! Wat altijd gebeurt: leerlingen van Meester Jazz leren écht muziek maken en leggen zo een basis waar ze altijd plezier aan zullen hebben.

piano kinderen
piano-kinderen2
piano kinderen