Over Meester Jazz

Op zijn achtste kreeg hij zijn eerste klassieke gitaarles. Op zijn veertiende speelde hij basgitaar in zijn eerste bandje. Sindsdien heeft muziek een steeds belangrijkere rol gekregen in het leven van Rajesh van Helfteren. Zijn werkende bestaan startte hij als ingenieur in het bedrijfsleven.

Later werd hij docent in het basisonderwijs. Daar ontstond zijn bijnaam. Rajesh, dat vonden de kinderen maar een moeilijke naam om uit te spreken! Rajesh stelde voor dat ze de afkorting voor zijn naam gebruikten: Djes. Dát ging ze makkelijk af en Meester Jazz was geboren. Toen Rajesh in 2010 besloot zijn eigen muziekschool te beginnen lag de naam voor de hand. Of nou ja… Rajesh beheerst echt alle muziekstijlen dus in die zin dekt de naam de lading bij lange na niet. Maar dat maakt niet uit want het is inmiddels een begrip in de regio! En dat is niet zo gek. Rajesh combineerde zijn jarenlange ervaring in de muziek met zijn didactische vaardigheden en ontwikkelde zo een geheel eigen lesmethode waar heel veel leerlingen al heel veel jaren plezier aan beleven. Want écht piano, gitaar of basgitaar leren spelen, dát doe je bij Meester Jazz!

De leraar leert

Oké, je hebt een muziekschool en geeft met het grootste plezier al jaren les aan leerlingen in alle leeftijden en met allerlei niveaus. Dan kun je zelf ook nog van alles leren, door zelf twee uur per dag muziek te studeren, door met toppers te werken of er les van te krijgen. Rajesh doet het allemaal. Door de jaren heen heeft hij een reputatie opgebouwd als muzikaal begeleider. Op piano of gitaar begeleidt hij artiesten, koren en toneelverenigingen op allerlei verschillende muzikale gebieden. Altijd in de bovenband van het amateurcircuit, altijd op zoek naar kwaliteit.

Les zocht hij bij professionele muzikanten zoals Ferdinand Groos, voormalig concertpianist en ervaren pianodocent. Als kenner van Beethoven en Bach bracht hij Rajesh zijn grote liefde voor klassieke muziek. Jazzpianist Michiel Buursen leerde Rajesh weer een heel andere kant van het piano spelen kennen. Meester Jazz ontwikkelde zich veel breder. Zo nam hij ook klassieke-zangles bij Coosje van Ramselaar waar hij een passie ontwikkelde voor Italiaanse aria’s.

Rajesh is niet voor niets een allrounder die zichzelf continu ontwikkelt en zijn kennis ook aanwendt voor zijn leerlingen. Zo weet je dat je bij Rajesh aan het juiste adres bent voor muziekles. Centraal daarbij staan: professionaliteit, maatwerk, klassieke methode met een eigentijdse twist en vooral veel lol in serieus muziek leren!

Rajesh van Helfteren

Rajesh van Helfteren 
Meester Jazz