Piano stemmen

Piano spelen, er les in geven, er les in krijgen, echt houden van het instrument… daar hoort piano stemmen bij. Vandaar dat je bij Meester Jazz ook terecht kunt voor het stemmen van je piano of vleugel.

Aanvankelijk stemde Rajesh van Helfteren – als een soort extra service – alleen piano’s van leerlingen maar inmiddels kunnen ook andere piano-eigenaren terecht bij hem. Rajesh kan er echt voldoening uit halen om een ontstemde piano weer in een goed humeur te krijgen. Daar wordt ie zelf ook vrolijk van. Je piano laten stemmen door Rajesh betekent automatisch dat je op een onvervalst stukje Meester Jazz kwaliteit kunt rekenen. Letterlijk en figuurlijk. Want speelt je piano weer perfect, dan sluit Rajesh het stemmen af met een stukje Bach. Hoort bij de service van Meester Jazz.

Piano stemmen bij Meester Jazz kost € 80,=, incl btw en voorrijkosten in de regio. Voor klanten buiten de regio is de prijs in overleg. Informeer naar de mogelijkheden.

Waarom je piano stemmen?

Net als een auto geregeld onderhoud nodig heeft, heeft een piano dat ook nodig. Vandaar dat het aan te raden is je piano geregeld te laten stemmen, of je nu vaak speelt of niet. Bij veel gebruik van een piano is stemmen meestal vaker nodig. Maar dat hoor je vanzelf. Verandert je piano van toonhoogte of vind je haar anders dan anders klinken, laat haar dan stemmen.

Daarbij speelt ook ons klimaat een rol voor piano’s. Ze reageren namelijk op de luchtvochtigheid en die verschilt in ons klimaat nogal per seizoen. In de zomer kan de luchtvochtigheid in een woning oplopen naar 70%, in de winter dalen naar 30%. Doordat een piano voornamelijk van hout is, zet ze in de zomer uit en krimpt ze in de winter. Ook hierdoor raakt ze ontstemt. Rajesh zorgt dat de toonhoogte weer goed wordt en de piano weer zuiver kan spelen. Met andere woorden: lekkerder om op te spelen en fijner om naar te luisteren!

Extra service

Een goed gestemde piano geeft maximaal speelplezier. Daarop kun je rekenen bij Rajesh. Maar hij doet meer dan je piano goed laten klinken. Oké, je krijgt een stuk van Bach erbij maar hij zal ook kijken naar de algehele conditie van de piano en een goed advies geven. Kortom: piano stemmen? Neem contact op met Meester Jazz.

piano stemmen

Meester Jazz:

  • Piano stemmen door een ervaren stemmer
  • Piano stemmen voor € 80,= (incl btw en voorrijkosten in de regio)
  • Piano stemmen met een extra stukje service