Piano leren spelen

Je hebt kinderen (en volwassenen) die ‘gewoon’ piano willen leren spelen en kinderen die dromen van een carrière als pianist. Het begint allebei met piano leren spelen bij een goede muziekschool. Bijvoorbeeld bij Meester Jazz. Rajesh brengt zijn eigen liefde voor het bespelen van dit prachtinstrument graag over. Hij leert iedere leerling noten lezen en de piano te bespelen. Op een luchtige manier maar met een duidelijke structuur, want alleen zo leg je een goede basis waar je je hele leven plezier van hebt. Daarbij valt het Rajesh altijd op hoe snel kinderen zich wijsjes eigen maken en hoe snel hun vingers de weg over de toetsen vinden. En dat noten lezen, dát leren ze ook snel!

De basis voor piano leren spelen ligt voor Rajesh bij de klassieke muziekleer. Heb je die eenmaal onder de knie dan kun je alle kanten op. Of je nu van jazz of rock houdt of van pop of… noem maar op! Liever verder met klassiekers als Bach of Mozart? Dan ben je ook bij de juiste leraar. Rajesh blijft zich op piano-gebied ontwikkelen, om zijn eigen spel te blijven verbeteren en om zijn leerlingen altijd het beste te kunnen bieden op het gebied van pianoles. Hij begeleidt bijvoorbeeld ook andere artiesten, koren en bands op de piano.

Rajesh weet als geen ander hoe belangrijk oefenen is voor het leren beheersen van een instrument. Om die reden verhuurt hij zijn studio ook aan leerlingen die extra willen oefenen maar dat thuis niet kunnen. Infomeer gerust naar de mogelijkheden en kosten.

Blijven leren

Ook volwassen kunnen terecht bij Rajesh van Helfteren. Piano leren spelen? Of weer oppakken en je verder ontwikkelen? Je bent van harte welkom en kunt rekenen op bevlogen les van een leraar die je piano leert spelen zoals geen ander dat kan. In het kader van ‘je bent nooit te oud om te leren’ brengt Rajesh je de basis bij voor het piano spelen en helpt hij je je ontwikkelen op dit prachtinstrument. Rajesh geeft les aan volwassenen van alle leeftijden en heeft iedereen iets op maat te bieden.

Zelf heeft hij al jaren les van Ferdinand Groos, een voormalig concertpianist, ervaren pianodocent en kenner van Beethoven en Bach. Lessen bij jazzpianist Michiel Buursen en een studie klassieke zang bij Coosje van Ramselaar dragen verder bij aan zijn eigen vaardigheden als muzikant en muziekleraar. Vaardigheden die hij graag deelt met zijn leerlingen, jong en oud.

piano leren spelen