Basgitaar leren spelen

Basgitaar leren spelen? Dat doe je het liefst bij iemand die het instrument door en door kent. Iemand met meer dan dertig jaar ervaring op de basgitaar. Iemand die je de fijne kneepjes van het gitaar spelen bijbrengt, vanaf de basis tot een hoog niveau. Meester Jazz dus! Rajesh van Helfteren speelde op zijn veertiende al in zijn eerste bandje en kent de basgitaar op zijn duimpje. Hij speelt er alle genres op, dus of je nou van rock of heavy metal houdt of van pop of iets heel anders: basgitaar leren spelen doe je bij Meester Jazz.

De basgitarist is de ruggengraat van elke band: hij of zij bepaalt het ritme van de band, samen met de drummer. Die verantwoordelijke functie leer je bij Rajesh. Je leert alles over de snaren, de fretten, de ritmes, de noten. Het totaalpakket dus. En ook nog op een leuke manier. Rajesh van Helfteren heeft zijn eigen manier van lesgeven waarin structuur, heul veul zelf spelen, humor en hier en daar wat YouTube centraal staan.. Kortom, bij Meester Jazz leer je op een leuke manier écht basgitaar spelen.

Ontdekken

Weet je niet zeker of de basgitaar helemaal jouw instrument is? Daar kom je vanzelf achter. Meester Jazz heeft basgitaren voor de muzieklessen dus je hoeft er niet meteen zelf één aan te schaffen. Na ongeveer een half jaar weet je of je door wilt en kun je alsnog overwegen of je je eigen basgitaar wilt kopen. Rajesh adviseert je graag. Maar kom het eerst proberen. Je krijgt les in groepjes van maximaal drie kinderen, maar privéles is ook mogelijk. Extra oefenen in je eigen tijd maar dat kan thuis niet? Meester Jazz verhuurt de studio ook.

Na een jaar of twee jaar basgitaar leren spelen, kun je echt helemaal los en ga je je muzikale richting bepalen. Bij Meester Jazz kun je alle kanten op. Je leert en raakt geïnspireerd. Je leert je favoriete klassiekers maar ook iets heel nieuws. Meester Jazz past zijn lessen namelijk aan op wat bij jou past. Zo ga je ook op muzikale ontdekkingstocht.

Basgitaarles volwassenen

Je bent volwassen en hebt muzikale aspiraties maar hé, nu nog een instrument leren spelen… op deze leeftijd? Als je daar tegenop ziet moet je de basgitaar overwegen.  Het is een makkelijk instrument om te leren bespelen, vrolijk en net zo muzikaal als andere instrumenten. Overleg met Rajesh over je mogelijkheden. Je bent de eerste niet die hij wegwijs zal maken op de bas. Voor je het weet, heb je het basgitaarvirus te pakken!

basgitaar leren spelen
basgitaar leren spelen